Сушка для фруктів












Для сушки продуктів використовують сушарки для овочів і фруктів, які є зручними і практичними у використанні. Раніше використовували сонячні промені і духову піч для досягнення такого результату, що займало багато часу. Сьогодні сучасні технології дозволяють засушувати продукти швидше і якісніше.
Сушарки для овочів і фруктів - на що звернути увагу
Як обрати дійсно якісний і довговічний товар - популярне питання серед покупців. Особливу увагу слід звернути на обсяг сушіння. При виборі вироби з безліччю лотків слід вибирати наявність 4-5 піддонів при потужності-350 Вт. При більшій потужності - 2-3 піддону. Безліч таких елементів не встигне просушитися одночасно. Двигун знаходиться в нижній частині пристрою, тому сировину на нижніх лотках просихає набагато швидше, ніж на верхніх.
Висота бортиків буває низькою і високою. Перші використовуються для зелені та ягід, а високі - для великих і маленьких продуктів. Слід врахувати матеріал виготовлення. Виділяють пластикові та металеві. Перший вид простий у використанні і не нагрівається в процесі. Зручні в переміщенні в будь-яке місце. Другий різновид має великі розміри і незручні при транспортуванні.
Основні види і характеристики
Така продукція різноманітна по функціональності, принципам роботи і дизайнам. Мають різні обсяги, потужність і системи управління. Класифікують такі моделі:
Сушарки для овочів і фруктів з автовідключенням. Такий тип дуже зручний в застосуванні. Дозволяє системі самостійно визначити час готовності і вимкнутися в потрібний час.
Сушарки для овочів і фруктів з таймером. Головна зручність - надає можливість господині вибрати потрібну кількість годин для сушки і після цього зупинити процес приготування без допомоги людини. Максимальний час - два дня готування, а точніше 48 годин.
Сушарки для овочів і фруктів з дисплеєм. Сучасні і популярні серед покупців. Можна спостерігати і контролювати завдяки вбудованим датчикам.
Сушарки для овочів і фруктів з захистом від перегріву. Прості у використанні. Підходять для людей старшого покоління. Головне достоїнство: при пошкодженнях в системі товар вимикається до того часу, як почнеться загоряння або плавлення пластикових пристроїв.
З індикатором включення. Такий режим сушарок для овочів і фруктів дозволяє контролювати і спостерігати за процесом сушіння. Знати температуру, задані параметри і тривалість приготування.
З регулюванням повітряного потоку. Дозволяє вибирати потрібну температуру, зменшувати або збільшувати. Зазвичай виготовляються в двома-трьома стандартами температурними режимами.Можуть надавати плавне регулювання температури, що дає можливість вибрати певний режим для окремого продукту.
Сушарки для овочів і фруктів з регулюванням висоти піддону. Добре підійде при готуванні грибних виробів і квітів. Зазвичай піддони призначені для засушіванія в нарізаному вигляді, а гриби краще готувати в цілому. Не завжди цілісний продукт поміщається, саме з цією метою придумана регулювання висоти. Можна вибрати товар з певною кількістю літаків, що відрізняються функціональністю.
Існують електронні і механічні. Перші пристрої мають значний недолік: при відсутності допуску до електрики робота неможлива і настройки збиваються. З механічним керуванням більш надійні, так як не вимагають електроенергії.
З сушкою яблук, ягід і грибів впорається практично будь-який пристрій. При бажанні приготувати м'ясні страви або рибні, для пастили, заготовки зелені слід придбати електросушарку з терморегулятором. Має безліч додаткових функцій і допоможе домогтися бажаного результату, не обмежуючись перемиканням режимів тепло / жарко.
Є моделі, які дають змогу виготовлення домашнього йогурту. Головним елементом в такій готуванні виступає електронагрівач, який присутній і у йогуртниць. Такий пристрій є в ціновій політиці, заощадить місце на кухні, але сушити і готувати йогурт водночас не вийде, тому варто робити вибір.
За принципом роботи бувають: інфрачервоні і конвективні. Перший тип працює за такою схемою: випромінювання потрапляє в сировину і поглинається вологою, яку вміщує, але не тканинами. При невисокій температурі вода випаровується і залишаються вітаміни і корисні речовини, смакові особливості.
Другий вид більш доступний за ціною і поширений серед покупців. Завдяки вбудованому вентилятору, проводиться обдування і випаровування вологи. При виборі сушарок для овочів і фруктів варто прочитати і прислухатися до відгуків, порад досвідчених або вже використовують таку техніку людей.