Розрахунок оптимального показника потужності здійснюється на підставі метражу приміщення. Так, для формули береться площа кухні (наприклад, 10 м2). Друге число - висота стель, для прикладу візьмемо 3 метри. Третє число у формулі - 12. Всі вони множаться між собою. Отримане трьох- або чотирьохзначне число - ваша потужність! У випадку з прикладом, вона буде дорівнювати 360 кубічним метрам за годину роботи. Саме такий обсяг повітря очищається за допомогою якісної примусової системи вентиляції. При покупці враховуйте деякі нюанси:
Кожен вигин труб на 45 градусів забирає близько 5-10% потужності.
Довжина повітроводу більше 50 сантиметрів «з'їдає» ще 10%.
Активне приготування відразу на 3-4 конфорках вимагає підвищеної потужності на 20-25%.