Кавомолки



















Кавомолки: якими вони бувають
Кавомолка - це спеціалізоване обладнання, яке призначається для перемелювання цілісних кавових зерен. Така техніка є абсолютно незамінним обладнанням для закладів, які спеціалізуються на приготуванні цього напою. Вони ж можуть купуватися для дому та повноцінного використання в приватних умовах.
Домашні кавомолки можуть являти собою найпростіші пристрої, які не потребують наявності складних технічних систем. Для побутового використання цілком підійде невелика компактна модель, яка зможе впоратися з невеликим обсягом завдань.
Більш пильна увага потрібно приділяти вибору пристрою для використання в ресторанних умовах. Як правило, в кафетеріях завжди спостерігається збільшений потік клієнтів, тому власники закладу повинні подбати про те, щоб техніка впоралася з приготуванням напоїв. З цією метою потрібно звертати увагу на продуктивні пристрої, які можуть за один раз перемелювати значна кількість кавових зерен. Важливо і час, протягом якого техніка справляється з довіреною їй операцією.
За принципом свого управління кавомолки бувають ручними і електричними. Перші оснащені спеціальною рукояткою, за допомогою якої обертають жорнові елементи, що відповідають за помел. Електричні моделі характеризуються збільшеною продуктивністю. Досить натиснути на одну кнопку, після чого перемелює механізм приводиться в дію і самостійно подрібнює кавові зерна. Важливо, щоб електрична модель володіла достатньою витривалістю. Її міцності і потужності повинно бути достатньо для багаторазового подрібнення кави.
За механізмами, призначеним для роздрібнення зерен, кавомолки розподілені на дві категорії:
Жерновая кавомолка вважається найбільш поширеним пристроєм свого типу. У ємності, в яку поміщаються цільні кавові зерна, розташовані два жорна. Відстань між цими елементами піддається регулюванню. Завдяки такій особливості, власник пристрою може встановити оптимальну для себе ступінь подрібнення. Зокрема, моделі жорнового типу здатні перетворити зерна кави в сировину великого і стандартного помолов, а також в так званий формат пилу.
Роторна кавомолка не припускав установку оптимального режиму перемелювання кави. Основними діючими елементами такого обладнання є спеціальні ножі - ротори. Вони не допоможуть приготувати мелену каву з ідеальною структурою. Справа в тому, що після подрібнення зерен на стінках ємності осідає дрібний пил. В середині можна знайти більші частки. Такий ступінь помелу робить готовий напій трохи водянистим і менш насиченим.Проте, подібні моделі оптимально підходять для людей, що віддають перевагу м'який і ніжний кави.
Як вибрати кавомолку
При виборі апаратури такого типу, потрібно спочатку визначитися зі своїми вимогами. Необхідно прийняти рішення щодо загального типу функціонування такої моделі, її інструментів для помелу і подібних факторів.
Важливо вибирати кавомолки від перевірених виробників. Добрі відгуки покупців отримали товари від популярної торгової марки Bosch. Вони характеризуються поліпшеною якістю і допомагають зробити максимально смачний кавовий напій.
Щоб дізнатися про індивідуальні якості обраної моделі, можна переглянути відгуки попередніх покупців. Знайти їх можна прямо на сайті інтернет-магазину. Відгуки залишають і на спеціалізованих форумах в інтернеті, які присвячені кави.