5 десертів, які можна приготувати за 10 хвилин
У Міжнародний день десерту АССОЛЬ ділиться з вами рецептами неймовірних смаколиків. Що найпрекрасніше – на приготування цих десертів вам знадобиться не більше 10 хвилин. Все просто і смачно!
Шоколадне печиво
Інгридієнти:
● Горіхи (будь-які) — 1 склянка
● Фініки — ¾ склянки
● Вівсянка — ¼ склянки
● Чорний шоколад — 100 г
● Сіль — дрібка
Як готувати:
1. Помістіть горіхи у чашу блендера і на великій потужності перебийте їх у дрібну крихту.
2. Видаліть кісточки з фініків. Натріть шоколад на дрібній терці. Додайте вівсянку, шоколадну стружку та фініки у чашу блендера до решти продуктів. Всипте дрібку солі та знову увімкнітьблендер на хвилину.
3. Змочіть долоні водою. Розділіть масу на невеликі шматочки і сформуйте печиво. Залиште настоятися годину та подавайте до чаю!
Шоколадний торт
Інгридієнти:
● Пісочне печиво — 300 г
● Вершкове масло — 150 г
● Вершковий сир (маскарпоне) — 250 г
● Цукрова пудра — 100 г
● Какао-порошок — 3-4 ст.л.
● Шоколад — 200 г
● Вершки — 100 г
Як готувати:
1. Почнемо з приготування основи. Для цього розтопіть вершкове масло та подрібніть печиво в крихту качалкою або блендером. Далі з'єднайте масло, крихту, какао і ретельно вимішайте масу до однорідності.
2. Отриману масу викладіть рівним шаром на дно круглої форми. Ущільніть корж, притиснувши його ложкою або рукою. Поставте в холодильник — потрібно, щоб він застиг.
3. Викладіть вершковий сир у чашу міксера. Збивайте на середній швидкості, поступово додаючи цукрову пудру.
4. Розтопіть на водяній бані шматочки шоколаду. Поступово влийте його у вершковий сир і ще раз добре збийте.
5. В іншій ємності збийте вершки в пишну масу. З'єднайте збиті вершки з шоколадною сумішшю. Обережно змішайте масу лопаткою до однорідності, рухами зверху вниз.
6. Дістаньте застиглу основу з холодильника. Перекладіть начинку на корж та розрівняйте поверхню торта.
7. Відставте торт у холодильник на 5 годин. Перед тим як подавати - прикрасьте десерт горішками, тертим шоколадом або фруктами.
Банановий пудинг у мікрохвильовці
Інгридієнти:
● Стиглий банан — 1 шт
● Яйце — 1 шт
● Вершкове масло — 25 г
● Цукор-пісок — 2 ст.л.
● Борошно — 3 ст.л.
● Молоко — 1 ст.л.
● Розпушувач — 1 ч.л.
Як готувати:
1. Очистіть банан, поріжте його умиску та зробіть пюре виделкою.
2. Влийте молоко, яйце. Додайте цукор і розтоплене вершкове масло.
3. Всипте просіяне борошно та розпушувач. Ретельно перемішайте інгредієнти.
4. Форму для випікання змастіть маслом і помістіть в неї тісто.
5. Виставте максимальну потужність в мікрохвильовці та випікайте впродовж 4 хвилин. Пудинг повинен піднятися і стати пористим.
6. Переверніть пудинг на блюдце або подавайте у формі, де ви його готували.
Сметанні кекси
Інгридієнти:
● Сметана будь-якої жирності — 250 мл
● Яйця великі — 2шт
● Цукор-пісок — 1 склянка
● Борошно пшеничне — 2 склянки
● Сода — 1 ч.л.
● Ваніль — на кінчику ножа
● Родзинки, цукати — за смаком
Як готувати:
1. Яйця, цукор-пісок і сметану з'єднати і перемішати. Додати пшеничне борошно змішане із содою.
2. Всипати цукати або промиті родзинки і ще раз перемішати.
3. Розлити тісто по невеликих формах для кексів і відправити у розігріту до 250°C духовку на 20 хвилин.
4. Готові кекси можна прикрасити фруктами або збитими вершками.
«Брауні» у мікрохвильовці
Інгридієнти:
● Цукор — 1 склянка (200 гр)
● Яйце — 2 шт
● Ванільний екстракт — 1 ч.л.
● 150 гр вершкового масла
● Борошно — ⅘ склянки (100 гр)
● Какао — ⅔ склянки (65 гр)
Як готувати:
1. Розтопити масло на сковороді або в мікрохвильовій печі. Додати ванільний екстракт (можна замінити ваніліном на кінчику ножа).
2. Збити яйця з цукром до появи піни. Влити їх в масляну суміш.
3. Змішати борошно і какао, всипати в масляно-яєчну суміш. Ретельно вимішати, до розчинення всіх грудочок.
4. Перекласти тісто в змащену маслом форму. Випікати на найбільшій потужності мікрохвильовки 4-5 хвилин.
«Картопля» нашвидкоруч
Інгридієнти:
● Печиво (краще з какао) — 300 г
● Згущене молоко (не варене) — ⅔ банки
● Вершкове масло — 100 г
● Какао-порошок — 3ст.л.
Як готувати:
1. Змішати какао-порошок, згущене молоко і вершкове масло.
2. Вимішати масу до консистенції шоколадної пасти.
3. Подрібнити печиво в крихту в чаші блендера або качалкою.
4. З'єднати всі інгредієнти і добре вимісити до однорідної маси — спочатку лопаткою, потім руками.
Кухонні ваги, лопаточки, качалки та інше приладдя, що знадобиться вам під час приготування десертів можна знайти тут.
Смачного!
АССОЛЬ – техніка для всієї родини ♥