ТОП 10 лайфхаків для вашої мультиварки
Електрична духовка, пароварка, хлібопічка, скороварка, три-чотири сковорідки, пара каструль - виходить кухня з робочою поверхнею мінімум два на два метри? А ось і ні! Все це успішно замінює однин маленький, але дуже хитрий кухонний пристрій -мультиварка! Якщо ви цікавитеся цим дивом техніки, значить, ви - прогресивна господиня, яка бажає впоратися з усіма завданнями з мінімальними витратами часу і місця!
Картопля з рум'яною хрусткою скоринкою, смажене курча, чізкейк і крем-брюле - виходить вечерю в дорогому ресторані? І знову мимо! Всі ці страви можна і потрібно спробувати приготувати в мультиварці!
Інструкція інструкцією, але ж правила існують, щоб їх порушувати. Хто сказав, що натиснувши кнопку «плов», ваш чоловік не може побалувати себе вареничками, наприклад? Отже, ви готові поглянути на маленьку помічницю на кухні іншими очима? Приступимо.
Програма «Тушкування» присутня в кожній мультиварці. Але ви навіть не здогадуєтесь, які простори перед вами вона відкриває. Якщо потрібно прокип'ятити молоко, просто заливаєте його в мультиварку, включаєте даний режим на годину (якщо молоко холодне, то на півтори години) і спокійно йдіть до сусідки за сіллю. Можете навіть обговорити сплітки, адже молоко нікуди не втече!
Через 5-6 годин «тушкування» молока в мультиварці у вас вийде відмінне пряжене молоко! Та й взагалі, мультиварка за своєю конструкцією нагадує термос, і саме завдяки цій властивості в ній можна приготувати кисле молоко. Молоко доводимо до кипіння, додаємо ложку закваски кефіру, сметани або йогурту, після чого залишаємо все це нудитися хвилин п'ять, вимикаємо режим і залишаємо в чаші на ніч. З ранку розливаємо по банках - і в холодильник.
Давайте ще трохи «тушкувати». Наступне блюдо готується 12 годин, але вам не доведеться стояти весь цей час біля плити. Ну хіба це не розкіш? В результаті всього за півдня у вас вийде дуже смачний холодець. Не очікували? А прозорість його не залишить байдужою жодну володарку «розумного» девайса.
Мультиварка - порівняно новий винахід. І до недавнього часу вважалося, що отримати золотисту скориночку в ній неможливо. Але методом проб і помилок господаркам все-таки вдалося знайти рішення цієї задачі. Щоб картопля (або інший овоч), підрум'янилася і порадувала вас хрусткою скоринкою, потрібно готувати її в режимі «Плов». Тоді картопля з нижньої сторони, прилеглої до дна, вийде золотистою, а зверху залишиться тушкованою. При цьому відкривати кришку і перемішувати під час готування не рекомендується. «Розумна» машина все зробить за вас.
Цей же режим «Плов» дозволить зварити варенички. Так так, вам зовсім не почулося! Плюс до всього (зараз самі економні господині будуть плескати в долоні), на півкіло морожених пвареників у вас піде всього півсклянки води. Ні, це не помилка, всього півсклянки, а щоб було смачніше і ароматніше, додайте ложку вершкового масла і посоліть. На виході у вас вийдуть готові варенички, які не потрібно діставати з води або зливати її, а можна відразу відправляти в тарілку.
Режим «Випічка» у більшості асоціюється зі здобою, але може творити чудеса і в інших областях. Отже, даний режим дозволить вам обсмажити фарш з цибулею, потім перейдіть на відомий вже нам режим «Плов», засипте до фаршу макаронні вироби на ваш смак, залийте їх окропом, щоб вода покрила суміш, посоліть, перемішайте і чекайте сигналу від вашої «помічниці ». Вона сама визначить, коли страва готова. І вуаля - макарони по-флотськи вже на столі! Режим «Випічка» дозволяє смажити і м'ясо, і рибу.
Дві страви одночасно - зовсім не фантастика для мультиварки. Зазвичай в комплекті є спеціальна корзина, вставляти поверх чаші. Так ось, в самій чаші ви можете готувати гречку, пшонку або будь-яку іншу крупу, картоплю, макарони, а в кошик поставити рибу, м'ясо, сосиски, котлети. Таким чином, сік з верхніх продуктів буде стікати вниз, що додасть гарніру ще більший аромат. У підсумку - два блюда за один раз: економія і часу, і електроенергії!
Режим «На пару». Не варто обмежуватися тільки овочами і м'ясом. П'ять хвилин - яйце не в круту, сім хвилин - яйце «в мішечок», дванадцять хвилин - яйце в круту.
Зі стандартною інструкцією до «розумної» машини особливо не розгуляєшся по частині десертів. Звичайний бісквіт, та й той не пропечений зверху. Але ми точно знаємо, що в мультиварці можна приготувати відмінний чізкейк. Правила приготування ті ж, що і для звичайної духовки. Готувати можна на пекарському папері, попередньо застеливши нею дно чаші. Змішайте печиво з розтопленим маслом, утрамбуйте його на дно чаші, а зверху викладіть сирну масу або сир. Увімкніть режим «Випічка», а після сигналу про готовність дайте чізкейку трохи охолонути і відправте в холодильник на пару годин.
Останній лайфхак для вашої мультиварки - це аж ніяк не рецепт приготування якоїсь страви, а ... кулінарний калькулятор! Адже список рецептів можна продовжувати нескінченно, і все одно спритні господині будуть знову і знову вносити в них щось нове. А ось якість страв, як водиться, залежить від точності пропорцій. Згадайте, скільки разів вам доводилося червоніти за своє куховарство тільки тому, що інгредієнти в неї додавалися на око. Тому останній підказкою в цій статті стане саме кулінарний калькулятор для ювелірної точності і смачних страв!
В одній чайній ложці міститься:
• Води - 5 г;
• Муки - 10 г;
• Цукру - 7 г;
• Солі - 7 г;
• Сухих дріжджів - 3 г;
• Олії - 4 г;
• Желатину - 8 г;
• Лимонної кислоти - 6 г;
• Какао - 7 г;
• Кава - 5 г;
• Кориці - 7 м
В одній столовій ложці міститься:
• Води - 18 г;
• Муки - 25 г;
• Сахара - 20 г;
• Солі - 20 г;
• Сухих дріжджів - 10 г;
• Олії - 16 г;
• Желатину - 15 г;
• Лимонної кислоти - 12 г;
• Какао - 25 г;
• Кава - 20 г;
• Кориці - 25 м
В одній склянці (звичайному 200-граммовом):
• Води - 200 г;
• Муки - 160 г;
• Цукру - 160 г;
• Солі - 170 г;
• Олії - 225 г;
• Сливок - 230 г;
• Сметани - 240 г;
• Риса - 200 г;
• Волоських горіхів - 140 г;
• Меду - 300 м
А придбати вигідно та швидко якісну мультиварку можете у нас на сайті! Тисни ТУТ