Як Ви звикли їсти кавун? Більшість, напевно, тільки в сирому вигляді. Можливо, хтось навіть пробував коктейлі з кавуна. Трохи креативності, і можна зробити приголомшливі речі з кавуном: салати, морозиво (щербет), шейки і навіть смачні закуски. Ці страви з кавуна вразять Ваших гостей так само, як здивують зараз Вас.
1. Салат з кавуном, свіжою м'ятою і бринзою
Незвичайне поєднання соковитого кавуна, освіжаючою м'яти і солоної бринзи дає неймовірний смак!
Нам знадобиться:
- Кавун - чверть;
- Свіжа м'ята - пучок;
- Бринза - 150 г;
- Кедрові горіхи - за смаком;
- Оливкова олія - за смаком.
Приготування:
Кавун очистіть від кісточок, наріжте кубиками і викладіть на тарілку. Бринзу порізати на невеликі шматочки і додайте до кавуна. Заправте оливковою олією, додайте обсмажені кедрові горішки.
2. Кавуново-м'ятний сорбет (щербет)
Класичний кавун в новому виконанні: заморожена м'якоть + м'ята + лайм = соковите і освіжаюче морозиво (або по-іншому, щербет). Щербет практично не містить цукру і для ще більшого задоволення може бути доповнений кількома столовими ложками рому.
Для шербету потрібно:
- Кавун (очищений від насіння і розбитий на шматки) - 2 кг;
- 1 столова ложка + 1 чайна ложка цукру (можна замінити на мед)
- Лайм (вичавити сік) - 3 шт
- Білий ром - 3 столові ложки;
- Сіль - кілька крупинок;
- Нарізані листя м'яти - 1 столова ложка + 1 чайна ложка.
Приготування:
Шматки кавуна, цукор, сік лайма і ром завантажте в блендер.
Доведіть до стану пюре. Додайте м'яту і змішуйте все до тих пір, поки її майже не буде видно. Суміш упакуйте в герметичний контейнер і заморожуйте протягом декількох годин. Кожні 30 хвилин діставайте суміш з морозильної камери і ретельно її перемішуйте ложкою або блендером / міксером, поки вона не стане зовсім густою.
Зазвичай, Вам потрібно повторити 5-7 перемішувань. Це важливо для того, щоб в сорбет не утворилися кристали льоду. Для повної заморозки щербет витримують в морозильній камері до 6-8 годин.
3. Кавуново-томатний салат з фетою
Ви здивуєтеся, наскільки добре поєднуються кавун і сир Фета. Цей салат здається простим, але його здатний створити тільки винахідник! Ви можете додати до салату інші літні овочі.
Блюдо краще подавати до смаженої риби або стейку.
Для салату потрібно:
- Червоний винний оцет - 4 столові ложки;
- Сіль - 1 чайна ложка;
- Мелений чорний перець - 1/4 чайної ложки;
- Оливкова олія - 1/2 чашки;
- Очищений невеликий огірок - 1 шт.;
- Червона цибуля - 1/2 шт.;
- Помідори нарізані шматочками - 3 шт.;
- Кавун без кісточок, нарізаний невеликими шматочками - 1/2 чашки;
- Болгарський перець нарізаний шматочками 1 шт.;
- Сир Фета, нарізаний кубиками розміром 1-1,5 см - 200 г;
- Свіже листя м'яти, дрібно порізане - 1 стакан.
Приготування:
Починайте з приготування заправки. Для цього змішайте оцет, сіль і перець, додайте оливкову олію і добре збийте. Добре, якщо у Вас є зайва година часу, під час якого соус зможе настоятися.
Розріжте огірок уздовж навпіл, видаліть насіння, наріжте його тонкими скибочками. Півкільцями поріжте цибулю. Огірок, цибуля, помідори, шматочки кавуна, перець, сир і м'яту покладіть в миску. Додайте заправку.
4. Кавуновий-молочний шейк
Спробуйте цей неймовірний шейк, в якому соковитий кавун змішується з молоком. Це дуже смачно! Пінний, солодкий, ніжно-рожевий.
Кавун необхідно попередньо заморозити. Для цього наріжте його на шматки, покладіть на лист пергаментного паперу в один шар і помістіть в морозилку. До речі, можна зберігати кавун в морозильній камері в герметичних пакетах і зберігати близько 3 місяців.
Для шейка потрібно:
- Заморожений кавун - 3 чашки;
- Молоко - 1 стакан;
- Цукор - 2 столові ложки.
Приготування:
Змішайте всі інгредієнти в блендері і доведіть до консистенції молочного коктейлю. За смаком можна додати цукор. Власне, готово!