Як приготувати курку? 8 оригінальних рецептів
Смажена курка проста у приготуванні, може стати як буденним ситним обідом, так і головною стравою святкового столу. Ідей, як зготувати курятину – безліч. АССОЛЬ пропонує вам 8, на наш погляд, найбільш вдалих та простих варіантів приготування.
1. Курка в томатно-овочевому соусі
ІНГРИДІЄНТИ
● тушка курки (частини курки)
● 200 г болгарського перцю
● 500 г помідорів (або 3 ст. л. томатної пасти)
● 2 цибулини
● невелика головка часнику
● 2 морквини
● 100 мл томатного соку
● сіль, перець за смаком
ПРИГОТУВАННЯ
1. Порізати цибулю півкільцями, моркву – кубиками, перець і помідори (попередньо зняти з них шкірку, для цього потрібно їх обдати окропом) порізати невеликими шматочками та помістити все на сковорідку.
2. Курку розділити, порізати на шматки і покласти на сковорідку до овочів. Через 5-8 хвилин додати томатний сік, закрити щільно кришкою і смажити 30-40 хвилин.
3. Викласти на тарілку, посипати подрібненим часником і зеленню.
2. Смажена курка з чорносливом і грибами
ІНГРИДІЄНТИ
● 500 г курячого філе
● 300 г печериць
● 200 г чорносливу без кісточок
● 2 цибулини
● 4 ст. л. олії
● пучок петрушки або кропу
● сіль і перець до смаку
ПРИГОТУВАННЯ
1. Чорнослив залити гарячою водою на 20 хвилин, після чого обсушити і порізати невеликими шматочками.
2. Куряче філе порізати скибочками. Печериці почистити і порізати тонкими пластинами, цибулю порізати півкільцями. На розігрітій сковорідці обсмажити шматки курячого філе до золотистої скоринки, потім додати цибулю і печериці, смажити до повного випаровування рідини. Потім додати чорнослив, сіль, перець, все перемішати і смажити близько 10 хвилин.
3. Страву прикрасити дрібно посіченою зеленню петрушки або кропу.
3. Смажена курка з сиром
ІНГРИДІЄНТИ
● ціла курка порізана на частини
● 1 ск. молока
● 200 г твердого сиру
● 2 яйця
● сіль і перець за смаком
● олія і вершкове масло для смаження
ПРИГОТУВАННЯ
1. Частини курячої тушки обсмажити до золотистої скоринки на сковорідці, потім залити її половиною склянки молока і тушкувати до м’якості.
2. Інші півсклянки молока збити з яйцями, додати сіль, перець та натертий сир, вимішати все до однорідної маси.
3. Відділити шматки курки від рідини, у якій вона тушкувались, вмокати кожен шматок курки в отриманий кляр, обваляти в панірувальні сухарях і підсмажити на вершковому маслі.
4. Смажена курка з болгарським перцем і ананасами
ІНГРИДІЄНТИ
● 600 г курячого філе
● 300 г ананаса (м’якоть)
● 2 болгарські перці
● 4 ст. л. соєвого соусу
● 2 ст. л. тертого імбиру
● 3 ст. л. олії
● 2 ст. л. оцту
● чайна ложка цукру
● 3 ст. л. крохмалю
● сіль, перець та інші спеції до смаку
ПРИГОТУВАННЯ
1. Куряче філе порізати невеликими шматками, посипати крохмалем і перемішати. Болгарський перець очистити від зернят, порізати тоненькою соломкою. Ананас почистити від шкірки і порізати кубиками.
2. В окремій посудині з’єднати оцет, соєвий соус і цукор, перемішати до однорідності. Підсмажити куряче філе до золотистої скоринки, перекласти на тарілку. У цій же сковорідці підсмажити імбир протягом хвилини, додати болгарський перець, а ще через декілька хвилин ананас і куряче філе.
3. Залити це все попередньо приготованим соусом, додати спеції, перемішати і смажити ще 5 хвилин. Страва готова.
5. Курка у фользі
ІНГРИДІЄНТИ
● тушка курки
● 1 лимон
● 4 зубці часнику
● 5 ст. л. майонезу
● сіль, перець, інші спеції до смаку
ПРИГОТУВАННЯ
1. Сік одного лимона з’єднати з майонезом, розчавленим часником, сіллю, перцем та іншими спеціями. Отриманим соусом намастити курку і поставити маринуватись приблизно на 6-8 годин, перевертаючи її через кожні 2-3 години.
2. Після маринування курку загорнути у фольгу та запікати близько години за температури 180º.
3. Потім зняти фольгу, полити жиром, який виділився і відправити в духовку до отримання рум’яної шкірочки.
6. Курка у вині
ІНГРИДІЄНТИ
● тушка курки
● 200 мл білого сухого вина
● 200 мл вершків
● 4 зубці часнику
● 2 чайні ложки солі
● 20 г чебрецю (бажано свіжого)
● шприц із товстою голкою
ПРИГОТУВАННЯ
1. Вино, вершки і перетертий часник перемішати до однорідної консистенції, помістити в шприц та проколоти шкірку курки в різних місцях, вливаючи отриманий соус. Під шкірку покласти чебрець, але акуратно щоб не порвати курку.
2. Маринадом, що залишився, полити курку, накрити харчовою плівкою і залишити на кілька годин (бажано на ніч) маринуватись.
3. Потім викласти курку у форму для запікання, збризнути олією, запікати за температури 180º близько години. Бажано кожні 10 хвилин поливати курку утвореним соком.
7. Курка на солі
ІНГРИДІЄНТИ
● тушка курки
● пачка не йодованої солі
● перець, приправи до смаку
ПРИГОТУВАННЯ
1. Курку промити, обсушити, щоб не залишилось вологи, лапки зв’язати, а крильця обгорнути фольгою.
2. На деко викласти шар солі (вся пачка), на неї викласти курку спинкою на сіль.
3. Пекти за температури 180º, розраховуючи час таким чином: на 1 кг тушки припадає 35 хвилин.
8. Курка по-татарськи
ІНГРИДІЄНТИ
● тушка курки порізана на частини
● 50 г вина
● 2 ст. л. аджики
● 3 зубці часнику
● сіль і спеції за смаком, зелень
ПРИГОТУВАННЯ
1. Тушку курки розділити на шматки і відбити.
2. Вино, аджику, сіль, спеції ретельно перемішати, занурити курку в отриманий маринад та залишити на декілька годин.
3. На розігрітій сковорідці обсмажити шматки курки з обох сторін, наприкінці додати подрібнений часник і зелень, викласти на тарілку. Страва готова.
Смачного!
А зберігати всю цю смакоту можна у спеціальних контейнерах від АССОЛЬ, які можна знайти ТУТ.
АССОЛЬ – техніка для всієї родини ♥