5 крутих рецептів із сиром
Якщо ви, так само як і ми в АССОЛЬ, життя свого не уявляєте без шматочка російського, бринзи, пармезану чи сулугуні – ця добірка рецептів для вас.
Смажений сулугуні
Інгридієнти:
●сухарі панірувальні - 100 г
●сир сулугуні - 600 г
●масло вершкове - 2 ст. л.
Приготування:
1. Сулугуні нарізати порційними шматочками.
2. Густо обваляти шматочки сиру у панірувальних сухарях.
3. У сковороді розтопити вершкове масло і обсмажити сир, по 3-4 хв. з кожного боку, до золотистої скоринки. Готовий сир можна посипати нарізаною зеленню.
Запечений камамбер з фруктами
Інгридієнти:
●4 головки камамберу по 120-150 г
●по 300 г яблук, груш і слив
●120 мл білого сухого вина
●100 г вершкового масла
●80 г меду
●свіжий чебрець
●сіль
●бразильські горіхи
Для соуса:
●450 г вишні без кісточок
●2 червоних яблука
●500 мл червоного сухого вина
●100 меду
●20 г свіжого кореня імбиру
●1 паличка кориці + 1 зірочка бадьяну
●3 коробочки кардамону
●по дрібці насіння фенхелю і гвоздики
Приготування:
1. Для соусу спеції прогрійте у сотейнику. Додайте нарізані яблука, імбир, інші інгредієнти та 1 л води. Варіть на слабкому вогні 2 години,процідіть, додайте мед і випаріть на 2/3.
2. Приготуйте фрукти: очистіть і наріжте середніми шматочками. На розігріту сковороду викладіть мед, нагрійте до появи піни. Додайте вершкове масло і сіль, нагрійте до аромату карамелі. Додайте фрукти і чебрець, перемішайте, влийте вино, тушкуйте 2 хв. Перекладіть на холодну тарілку.
3. Розігрійте духовку до 165 ° С. Камамбер викладіть на застелене пергаментом деко і запікайте 8-10 хв.
4. Налийте у глибоку тарілку теплий соус, викладіть запечений сир, на сир - обсмажені фрукти. Бразильський горіх натріть «пелюстками» і прикрасьте страву. Відразу ж подавайте.
Сирні крокети з шинкою
Інгридієнти:
●300 г крем-чизу (м'якого вершкового сиру)
●200 г тертого пармезану
●150 г шинки
●1 невеликий пучок зеленої цибулі
●1 ч. л. меленої солодкої паприки
●0,5 ч. л. часникового порошку
●сіль
Для панірування і смаження:
●2 великих яйця
●панірувальні сухарі
●борошно
●рослинна олія для фритюру
Для соусу:
●500 г журавлини
●2 невеликих зелених яблука
●сік і цедра 1 лимона
●150 г цукру
●2 ст. л. соєвого соусу
●1 ч. л. солі
Приготування:
1. Для соусу очистіть яблука від шкірки і серцевини, дрібно наріжте. Змішайте всі інгредієнти у глибокому сотейнику, доведіть до кипіння, варіть на невеликому вогні 30 хв. Остудіть.
2. Для крокетів дрібно наріжте зелену цибулю і шинку, змішайте з вершковим сиром, додайте пармезан, паприку, часниковий порошок, ретельно перемішайте. Поставте у холодильник на 20-30 хв.
3. Збийте у глибокій тарілці яйця з дрібкою солі до однорідності. У другу тарілку насипте борошно, у третю - сухарі.
4. Поставте на вогонь глибоку каструлю з олією для фритюру і нагрійте до 180 ° С.
5. Постійно змочуючи руки у холодній воді, беріть приблизно 1 ст. л. сирної маси і скочуйте її у кульку, потім трохи приплющуйте з обох боків.
6. Обвалюють спочатку в борошні (струшуйте зайву), потім у яйці (струшуйте зайве), потім у сухарях (стушуйте зайві). Обережно опускайте у фритюр і смажте, обережно перевертайте шумівкою, до золотисто-коричневої скоринки.
7. Готові крокети шумівкою акуратно викладайте на зім'яті паперові рушники - нехай стече зайва олія. Подавайте крокети гарячими, з соусом.
Салат «Грецький» (класичний)
Інгридієнти:
●2 середніх огірка
●1 червоний солодкий перець
●1 жовтий солодкий перець
●250 г помідорів чері
●1/2 червоної цибулини
●225 г бринзи
●100 г оливок сорту Каламата
●2 зубчики часнику
●1 ч.л. сухого орегано
●1/2 ч.л. гірчиці
●60 мл червоного винного оцту
●1 ч.л. морської солі
●1/2 ч.л. чорного перцю грубого свіжого помолу
●125 мл оливкової олії
Приготування:
1.Огірки розріжте навпіл, виріжте насіння і наріжте скибочками завтовшки 5-6 мм. Перець наріжте квадратами зі стороною 1.5 см.
2.Помідори черірозріжте навпіл, цибулю наріжте тонкими півкільцями. Змішайте всі інгредієнти у великій мисці.
3.Приготуйте заправку. Часник дрібно наріжте. Змішайте вінчиком часник, орегано, гірчицю, оцет, сіль і перець у маленькій мисці. Продовжуючи збивати, поступово влийте оливкову олію. Полийте заправкою салат, перемішайте.
4.Бринзу наріжте кубиками 1.5 см. Оливки звільніть від кісточок. Розкладіть бринзу і оливки на салат, перемішайте. Залиште за кімнатної температури на 30 хвилин, потім подавайте.
Інгридієнти:
●2 плавлених сирка типу "Дружба" або спеціальних для супу
●5 середніх картоплин
●150 г моркви
●1,5-2 л води
●1 середня цибулина
●зелень за смаком
●сіль
●мелений чорний перець
Приготування:
1. Закип'ятіть воду, покладіть в неї овочі і варіть як для звичайного супу на середньому вогні.
2. Хвилин за п'ять-десять до закінчення готування покладіть у воду плавлені сирки. Відразу розмішайте, щоб сирки розплавилися рівномірно і без грудок.
3. Дайте супу настоятися хвилин 10-15, прикрасьте зеленню і подавайте на стіл.
Єдиний мінус цих страв – краще подавати їх гарячими. Але якщо вони навіть і захололи – нічого страшного. Їх легко можна розігріти у мікрохвильовці. Їх, до речі, можна придбати ТУТ.
АССОЛЬ – техніка для всієї родини♥