3 різдвяні рецепти страв у мультиварці від АССОЛЬ
Зовсім скоро настане той момент, коли гості просто не йтимуть з вашого дому: католицьке Різдво, Новий рік, православне Різдво, старий Новий рік, Водохреще і т.д. Ми підготували для вас 3 рецепти, які ви зможете приготувати за лічені хвилини та потішити своїх гостей смачними та ситними стравами.
Скумбрія на пару
Час: 40 хвилин
Кількість порцій: 2
Інгридієнти:
-скумбрія
- цибулина
- лимон
- сіль за смаком
- улюблені спеції
Приготування:
1. Розморозити скумбрію. Відрізати скумбрії голову і видалити нутрощі, добре промити.
2. Нарізати рибу на шматочки.
3. Викласти шматочки скумбрії на фольгу. Кожен шматочок посолити, посипати спеціями. Додати лавровий листочок.
4. Цибулю нарізати півкільцями і викласти на рибу. Можна між шматочками скумбрії викласти шматочки лимона.
5. Загорнути рибу у фольгу і помістити в лоток для варіння на пару. У чашу мультиварки залити 1 літр гарячої води, встановити лоток з рибою і включити режим "на пару" на 30 хвилин.
6. Після сигналу, обережно, щоб не обпектися, розгорнути фольгу, викласти рибу на блюдо і подавати на стіл.
Жарке з курятиною
Час: 2 години
Кількість порцій: 4
Інгридієнти:
-6-8 картоплин середнього розміру
- 1 морквина
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 шматочка курячого філе
- сіль
- перець за смаком
Приготування:
1. Куряче філе вимити і нарізати великими шматочками. Викласти в каструлю мультиварки. Посолити, поперчити за смаком.
2. Цибулю нарізати півкільцями, викласти поверх м'яса.
3. Картоплю почистити, нарізати великими кубиками і викласти поверх цибулі. Посолити, поперчити за смаком.
4. Морквупочистити, нарізати кільцями і викласти поверх картоплі.
5. Подрібнити часник і викласти в мультиварку.
6.Готувати на режимі "Тушіння" 2 години, не перемішуючи. Через 2 години печеня з куркою в мультиварці готово!
Різдвяний торт
Час: 1,5 години
Кількість порцій: 5
Інгридієнти:
Для тіста:
-200 г борошна
- 200 г вершкового масла
- 200 г цукру
- велика дрібка солі
- 4 яйця
- 100 г чорного шоколаду
- 4 ст. л. коньяку
- 100 г фундуку
- 100 г цукатів
- 10 г розпушувача
- 20 г какао
- 1 ч. л. кориці меленої
- 2 ч. л. суміші для глітвейну (порошку)
- 15 г ванільного цукру
- 30 г манної крупи
Для прикрас:
-300 г темного шоколаду
- кондитерська посипка
Приготування:
1. Збийте цукор, яйця, ванільний цукор і сіль до збільшення обсягу в три рази.
2. Додайте розм'якшене вершкове масло, коньяк, розтоплений шоколад і продовжуйте збивати до однорідної маси.
3. Горіхи подрібнити блендером.
4. Борошно ретельно перемішайте з розпушувачем, какао-порошком, меленими горіхами, цукатами і прянощами.
5. З'єднайте суху і яєчно-масляну суміші і перемішати блендером на маленькій швидкості протягом 1 хвилини.
6. Чашу мультиварки змастіть маслом і посипте манною крупою
7. Викладіть тісто в чашу мультиварки і розрівняйте поверхню лопаткою.
8. Випікайте в режимі "Випічка" 65-70 хвилин. Потім перевірте дерев'яною шпажкою і, якщо торт не готовий, додайте ще часу випічки.
9. Готовий торт вийняти з допомогою решітки для готування на пару і охолодіть.
10. Остиглий торт покрийте розтопленим шоколадом і прикрасьте кондитерської посипкою.
Готовий торт поставте в холодильник, щоб шоколад застиг.
Смачного!
До речі, мультиварочки, без яких вам точно не обійтися можна знайти на нашому сайті!
АССОЛЬ – магазин техніки для всієї родини