За вікном саме та пора, коли хочеться загорнутися в теплу ковдру з гарною книгою, чашкою якийсь смакоту і котиком на колінах. А ми знаємо, як допомогти вам у цьому. Ми підібрали для Вас рецепти гарячих напоїв, з якими осінній вечір стане радісним і теплим.
РЕЦЕПТ яблучного глінтвейну з прянощами
Глінтвейн - чудовий ароматний напій, який традиційно готують на основі вина. Однак навряд чи хороша ідея вживати його кожен раз, коли хочеш зігрітися, чого не скажеш про глінтвейні на основі виноградного або яблучного соку. Тому з радістю представляємо один з найсмачніших рецептів безалкогольного глінтвейну.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для 5 порцій знадобляться:
• виноградний або яблучний сік - 1 л.;
• вода - 200 мл.;
• лимонна цедра - 2 ст. л.;
• апельсинова цедра- 2 ст. л.;
• родзинки - 2 ст.л.;
• яблучко - 1 шт.;
• палички кориці - 2 шт.;
• гвоздика - 3-4 шт.;
• запашний перець - 4-5 горошин;
• мускатний горіх і імбир (мелений) - по щіпці;
• цукор або мед - за смаком.
Приготування:
Наливаємо сік і воду в мультиварку в режимі «КОМПОТ». Якщо у вас немає мультиварки, готуйте гарячий напій за допомогою каструльки і плити. Додаємо спеції, родзинки і нарізані тонкими скибочками яблуко. За бажанням додаємо цукор або мед. Підігріваємо напій, але не доводимо до кипіння! Як тільки з'являться перші бульбашки, потрібно припинити роботу програми «КОМПОТ», натиснути кнопку «підігрівання» і залишити глінтвейн настоюватися протягом 15-20 хвилин, щоб аромати спецій встигли розкритися. Перед подачею краще процідити (наприклад, налити через невелике ситечко). Найкраще цей ароматний фруктовий глінтвейн пити гарячим. До речі, яблуко можна замінити на виноград. Таким чином, ви приготуєте
Рецепт пуншу з журавлини та апельсину
Класичний пунш готується на основі п'яти інгредієнтів: алкоголь, лимонний сік, цукор, вода, прянощі. Адже цей напій родом з Індії, а його назва в перекладі з санскриту означає «п'ять». Традиційний європейський пунш містить ром і вино. Ми ж пропонуємо легку безалкогольну версію напою, однак, з максимумом користі і теплою душею!
ІНГРЕДІЄНТИ
Для приготування страви безалкогольного пуншу на 5-6 порцій потрібно:
• журавлинний сік - 3 склянки;
• апельсиновий сік - 3 склянки;
• вода - 1 стакан;
• мелений імбир - ½ ст.л.;
• мелена кориця - ½ ст.л.;
• мускатний горіх - щіпка;
• апельсин - 2 шт.;
• цукор або мед - 1/3 склянки;
• журавлина (свіжа або заморожена) - 100 г;
• м'ята - за бажанням.
Приготування:
Щоб приготувати пунш, в мультиварку або звичайну каструльку наливаємо соки і воду, засипаємо прянощі і доводимо до кипіння (в мультиварці на режимі «КОМПОТ»). Потім переводимо в режим «ПІДІГРІВУ» (або зменшуємо вогонь до помірного, якщо готуєте в каструлі) і чекаємо ще 5 хвилин. Розливаємо готовий пунш по склянках і кидаємо в кожну кілька ягідок журавлини. Також цей гарячий безалкогольний пунш можна прикрасити скибочкою апельсина і листочками м'яти. Смачно і красиво.
ЕҐНОҐ (EGGNOG)
А ось цей традиційний для західного світу напій, зазвичай готують в холодний сезон, а саме на Різдво. Він так шалено популярний, що зі смаком еґноґу готують безліч страв, навіть кави в Starbucks. Особливо популярний цей напій в США і Великобританії. Цей коктейль хоч і не гарячий, але дійсно зігріваючий. Він чимось нагадує наш гоголь-моголь. Поживний і ніжний напій з пряними нотками мускатного горіха - саме те, що потрібно в холодну погоду. Хочемо зауважити, що для приготування використовуються сирі курячі яйця, тому краще купувати їх в перевіреному місці і переконатися, що вони свіжі. Напій не варто вживати вагітним через те, що яйця не проходять термічну обробку.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для 5-6 порцій еґноґу потрібно:
• Яєчні жовтки - 12 шт (Що робити з білками? Бізе!);
• Цукор - 250 г;
• Молоко - 1 л;
• Вершки - 400 мл;
• Мускатний горіх - 1 ч.л.;
• Ванільний цукор - ½ ч.л.
Приготування:
Цукор і яєчні жовтки збиваємо за допомогою блендера або міксера протягом 2 хвилин, поки суміш не почне загусати.
Потім яєчно-цукровий мікс переливаємо в більшу ємність, вливаємо молоко і вершки. Продовжуємо збивати віночком, поки цукор не розчиниться повністю. Додаємо ванільний цукор і мускатний горіх і перемішуємо ще. Якщо ж хочете приготувати традиційний еґноґ з вмістом алкоголю, просто додайте трохи бренді, рому або лікеру (близько 200 мл, якщо дотримуватися традиційної пропорції). Подається еґноґ охолодженим. Також його можна посипати корицею.
Рецепт смачнючогогарячого шоколаду
Гарячий шоколад - це класика, яка не вимагає зайвих слів. Ось простий рецепт його приготування.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для 1 порції візьміть:
• Молоко - 1 стакан;
• Сіль - щіпка;
• Темний шоколад - 50 г;
• Ванільний цукор - ¼ ч.л.
Приготування:
На середньому вогні доводимо молоко з дрібкою солі до кипіння. Ледве закипіло - знімаємо з вогню і додаємо шоколад, подрібнений на невеликі шматочки. Даємо настоятися протягом 1 хвилини. Потім віночком перемішуємо до однорідності. Всипаємо ванільний цукор і перемішуємо ще раз. Перед подачею можна трохи підігріти. Якщо захочете насолодитися чашечкою гарячого шоколаду в компанії - розрахувати кількість інгредієнтів дуже легко.
Готуйте смачні сезонні напої та діліться своїми враженнями.
Якщо ви хочете поділитися з нами своїм смачним рецептом, присилайте нам в коментарі, і ми обов’язково його опублікуємо)