Сезон гарбузів розпочато!
А ти вже знаєш, що готуватимеш цього року?
Ми підготували для тебе смачний і ароматний рецепт гарбузового хліба, який точно створить затишний осінній настрій у домі.
Зберігай цей рецепт і хутчіш готуй осінній вайб прямо на своїй кухні!
Тобі знадобиться:
-
180 г гарбузового пюре (запечений або відварений гарбуз, перебитий у блендері)
-
1 яйце
-
50 мл молока (або води - якщо хочеш легший варіант)
-
50 мл рослинної олії
-
2 ст. ложки меду або цукру
-
300 г пшеничного борошна (можна замінити 50 г на цільнозернове)
-
1 ч. ложка солі
-
1 ч. ложка кориці
-
½ ч. ложки меленого імбиру (за бажанням додай щіпку мускатного горіха або гвоздики)
-
1½ ч. ложки сухих дріжджів
Як приготувати:
1. Підготуй інгредієнти.
Зроби гарбузове пюре: запечи або відвари гарбуз, подрібни в блендері до однорідної консистенції й остуди.
2. Закладай інгредієнти у хлібопічку в правильному порядку.
Спочатку рідкі - пюре, яйце, молоко, олія, мед (або цукор).
Потім сухі - борошно, сіль, спеції.
Зверху насип дріжджі (щоб не торкалися рідких інгредієнтів).
3. Обери режим випікання.
Режим: «Солодкий» або «Основний» (Basic)
Вага буханки: 750 г
Колір скоринки: середній
4. Додай наповнювачі (за бажанням).
Якщо твоя хлібопічка подає сигнал, всип горіхи, родзинки або насіння.
5. Дочекайся готовності.
Загальний час випікання - близько 3 годин.
6. Остуди хліб.
Вийми форму, залиш охолонути 10–15 хвилин, потім акуратно дістань хліб і поклади на решітку.
Твій ідеальний гарбузовий хліб готовий!
М’який, духмяний і неймовірно смачний.
Не забудь, що хлібопіч і блендер стануть твоїми незамінними помічниками на кухні.










