Musthave осені: страви з гарбуза
Гарбуз - це король осені: великий, красивий, яскраво-помаранчевий, надзвичайно смачний і простий в приготуванні. Гарбуз - просто джерело вітамінів і мінералів, які так потрібні нам в осінню пору.
В Європі з гарбуза варять суп, готують пюре і салати, в Америці печуть гарбузовий пиріг, в Вірменії гарбуз додають в плов, фарширують рисом або кизилом з горіхами, а в Австрії можна спробувати смачну гарбузову каву.
У нас, як правило, прийнято гарбуз варити, і робити з неї кашу. Насправді ж список рецептів надзвичайно широкий і може здивувати навіть досвідченого кулінара.
Гарбузовий крем-суп
Складові:
- 500 гр. гарбуза;
- 1 головка білої цибулі;
- 3 зубчики часнику;
- 1 пастернак;
- 1 баклажан.
- соус Табаско, вершки, сіль, перець.
Як приготувати гарбузовий крем-суп:
1. Всі овочі, крім гарбуза, почистіть, і поріжте невеликими шматочками. Обсмажте на вершковому маслі з додаванням гілочки розмарину.
2. Через 10 хвилин дістаньте розмарин і додайте очищену гарбуз, порізану шматочками.
3. Тушкуйте все разом до м'якості гарбуза, додаючи воду в міру необхідності, щоб овочі не пригоріли.
4. Зробіть пюре за допомогою блендера, додавши вершки, сіль, перець і кілька крапель Табаско.
5. В якості прикраси можна використовувати гарбузове насіння.
Рулет «Оромо»
Складові:
- 450 гр. борошно;
- 400 мл. води;
- 250 гр. гарбуза;
- 250 гр. ріпчастої цибулі;
- 30 гр. оливкового масла;
- сіль перець.
Як приготувати рулет «Оромо»:
1. Змішайте борошно з водою і додайте трохи солі.
2. Гарбуз і ріпчасту цибулю подрібніть, і заправте оливковою олією і спеціями.
3. Тісто тонко розкачати, змастіть оливковою олією, розкладіть на нього овочевий фарш і загорніть в рулет.
4. Дно пароварки змастіть маслом, викладіть рулет кільцем.
5. Готуйте на пару під кришкою 45 хвилин.
Млинці з гарбуза
Складові:
- 400 гр. гарбуза;
- 170 гр. пшеничного борошна;
- 100 мл. молока;
- 2 яйця;
-? ч. ложки розпушувача;
- 50 гр. цукру;
- сіль, кориця, цукрова пудра, ванілін - за смаком.
Як приготувати млинці з гарбуза:
1. Збийте за допомогою блендера молоко, яйця, борошно, цукор, корицю, ванілін, сіль, перець і розпушувач до однорідної маси.
2. Гарбуз натріть на дрібній тертці, додайте в тісто і отриману масу, подрібніть в блендері до стану пюре.
3. Смажте млинці на олії до золотистого кольору. Подавайте зі сметаною.