Осінь - прекрасна пора, щоб подбати про вітаміни на зиму. Пропонуємо кілька рецептів дуже смачною консервації для підтримки імунітету в холодну пору.
Квашена капуста - джерело вітамінів, до того ж це дуже смачно. Яскрава, хрустка, апетитна, з легкою кислинкою відмінно урізноманітнює раціон харчування, допоможе зберегти здоров'я і красу.
Складові:
- 5 кг. білокачанної капусти;
- 400 гр. моркви;
- 100 гр. журавлини;
- 100-130 гр. солі;
- 30 гр. цукру
Спосіб приготування:
Крок 1. З капусти зняти верхні сухе листя, розрізати качан навпіл. Тонко нашаткувати капусту.
Крок 2. Моркву почистити, натерти на крупній тертці.
Крок 3. Перемішати капусту з морквою. Посолити, додати цукор. Добре перетерти руками до появи соку, додати журавлину, перемішати.
Крок 4. Перекласти підготовлені продукти у містку ємність для квашення, накрити, зверху покласти вантаж.
Крок 5. Залишити капусту на кілька днів при кімнатній температурі, щодня по кілька разів протикаючи капусту до дна. Зберігати в прохолодному темному місці.
Консервація солоних огірків
Популярність солоних огірків не тільки в пікантному смаку, але і безумовної корисності цього овоча. Солоні і малосольні огірки стимулюють обмін речовин, сприяють росту волосся і нігтів. Консервовані огірки домашнього приготування можна не тільки подавати на закуску, а й додавати в салати, соуси, супи.
Складові:
- 200 гр. листя чорної смородини або вишні;
- 300 гр. кропу (суцвіття і стебла);
- 1 середня головка часнику;
- 2-3 листків хрону;
- 1 невеликий корінець хрону;
- пару кілець перчика;
- 5 кг. свіжих огірків засолювальних сортів.
Для розсолу:
- 1 л. води;
- 70 гр. великої НЕ йодованої солі.
Спосіб приготування:
Крок 1. Перебрати огірки, ретельно вимити, окремо промити зелень.
Крок 2. Для розсолу спочатку заміряти необхідну кількість води, щоб вона повністю закрила огірки. Покласти огірки в тару, де вони будуть засолюють. Влити потрібну кількість води, потім акуратно злити її у велику каструлю. Розчинити сіль у воді і процідити розсіл через марлю.
Крок 3. Викласти на дно засолювальний тари шар зелені. На неї укласти впритул огірки, перекладаючи їх листям і зубчиками часнику, і кільцями перцю.
Крок 4. Залити огірки холодним розсолом, зверху закрити залишилися листям. На них покласти прокип’ячену полотняну серветку.
Крок 5. Поставити огірки для засолювання та зберігання на 2-3 доби при кімнатній температурі, потім винести в холодне місце. Огірки будуть готові через 2-4 дні.
Рецепт консервації ікри з кабачків
Одним з найважливіших властивостей кабачка є його позитивний вплив на імунну систему. У ньому містяться такі вітаміни, як В1, В3 і С, які сприяють зміцненню та відновленню імунітету.
Складові:
- 3 кг. кабачків;
- 500 гр. лука;
- 1 кг. моркви;
- 1 кг. помідорів;
- 4-5 болгарських перців;
- 1 головка часнику;
- 1 склянка олії;
- сіль і перець за смаком.
Спосіб приготування:
Крок 1. Всі овочі почистити. Моркву натерти на дрібній тертці.
Крок 2. Порізати цибулю, обсмажити на маслі, потім до нього додати моркву.
Крок 3. Дрібно нарізати болгарський перець, обсмажити разом з цибулею і морквою.
Крок 4. Нарізати кубиками кабачки, додати до овочів.
Крок 5. Помідори ошпарити, і зняти шкірку, дрібно нарізати, і додати до овочів.
Крок 6. Всі згасити до м'якості. Після пропустити через м'ясорубку.
Крок 7. Пропустити через прес часник, додати до ікри. Посолити, і поперчити.
Крок 8. Залишити на 5 хвилин на плиті.
Смачного!