Як у пекарні: обираємо духову шафу
Духова шафа – дивайс, без якого неможливо уявити сучасну кухню. А якщо хазяйка чи хазяїн кухні полюблять тішити домашніх випічкой – то й поготів.
Як обрати духовку, яка не тільки полегшить процес приготування, а й покращить смак ваших страв АССОЛЬ розповідає далі.
● РОЗМІР ●
Розміри духових шаф можуть різнитися, тому під час вибору опирайтеся на розміри вашої кухні. У мережі магазинів АССОЛЬ ви легко знайдете як компактні, так і великогабаритні духовки.
● Повногабаритні духовки (ширина 60 см) - стандарт, який ідеально впишеться у кухню будь-яких розмірів. Але всередині на вас чекає на 25% більше простору, ніж у стандартних моделях. Обсяг духової камери - 74 літри, 9 рівнів розташування дек. Просто уявіть скільки страв можна приготувати за раз?!
● Компактні духовки - оптимальне рішення за обмеженого простору на кухні. Пристрій надає повноцінний набір функцій, зокрема приготування на пару, але не займає багато місця.
● ТИП ●
Віддавайте перевагу типу пристрою, який задовольнятиме всі ваші потреби.
● Традиційна духова шафа з нагрівальними елементами, розташованими вгорі і внизу камери. Такий пристрій - оптимальний варіант, якщо запікаєте нечасто і готуєте прості страви.
● Комбіновані духові шафи - пристрої, які поєднують функції духовки і мікрохвильовки. Хороший вибір за обмеженого простору на кухні.
● Багатофункціональні духовки з парою. Оснащені конвекцією, додатковими пристроями (термодатчиками), функціями грилю і розморожування.
● ПАРА ●
Вентилятори збільшеного розміру, які допомагають гарячому повітрю розподілятися рівномірно на всіх рівнях одночасно. Кілька рівнів розташування листів, завдяки яким ви економите час і електроенергію, запікаючи кілька страв одночасно. Але якщо хочете вивести свою кулінарну майстерність на принципово новий рівень, зверніть увагу на духовки з функцією пари.
У поєднанні з традиційним нагрівом, пара створює оптимальні умови температури і вологості для того, щоб кожна страва була досконалою. Випічка виходить більш пишною і пористою, а м'ясо таким, що тане в роті.
● ТЕРМОСЕНСОР●
Як дізнатися, чи готова страва всередині? Для цього більше не потрібно використовувати зубочистку. Багато нових моделей духових шаф оснащені спеціальним пристроєм - термодатчиком, який допомагає точно визначити ступінь готовності страви всередині.
Все, що потрібно зробити - занурити голку приладу в продукт, що запікається, і встановити бажану температуру. Щойно страва всередині досягне встановленої температури, датчик подасть звуковий сигнал або відключить духовку. Цей інструмент професійних кухарів допоможе вам готувати страви, які не поступляться за смаком тим, що подають в ресторані.
● СИСТЕМА ОЧИЩЕННЯ●
● Очищення парою. Духові шафи з функцією пари завжди виблискуватимуть чистотою. Просто активуйте відповідний режим, потім - приберіть залишки забруднень кухонною серветкою.
● Каталітична система самоочищення. Емалеві стінки духовки з каталітичним покриттям вже за 220°С починають окислювати жир і забруднення. Все, що залишається зробити вам - протерти духовку після використання.
● Піролітична система самоочищення. Духовка розігрівається до екстремально високої температури - 500°C, за якої абсолютно всі забруднення перетворюються на попіл і вологу, які можна прибрати кухонною серветкою.
ДОДАТКОВО
● Готові алгоритми приготування у пам'яті пристрою. Оберіть страву в меню і духова шафа сама встановить потрібну температуру і час запікання.
● Конвекція. Вентилятор збільшеного розміру забезпечить рівномірний розподіл гарячого повітря на всіх рівнях одночасно. Ви можете готувати відразу кілька страв і бути впевненими у бездоганному результаті.
Обрати духовку, яка ідеально впишеться у вашу кухню та задовольнятиме усі ваші «хотілки» можна ТУТ.
АССОЛЬ – техніка для всієї родини ♥