Image
Image
Каталог Товарів
0
Порівняти
Порівняння товарів
Список порівнянь порожній
0
Вподобане
Вподобане
Список бажань порожній
0
0 грн.
Корзина
Корзина
У кошику порожньо!

Як приготувати курку. 8 оригінальних рецептів

Дата публікації: 15.02.2021
Просмотров: 145
Як приготувати курку. 8 оригінальних рецептів

Як приготувати курку? 8 оригінальних рецептів

 

Смажена курка проста у приготуванні, може стати як буденним ситним обідом, так і головною стравою святкового столу. Ідей, як зготувати курятину – безліч. АССОЛЬ пропонує вам 8, на наш погляд, найбільш вдалих та простих варіантів приготування.

 

1. Курка в томатно-овочевому соусі

 

ІНГРИДІЄНТИ

● тушка курки (частини курки)

● 200 г болгарського перцю

● 500 г помідорів (або 3 ст. л. томатної пасти)

● 2 цибулини

● невелика головка часнику

● 2 морквини

● 100 мл томатного соку

● сіль, перець за смаком

 

ПРИГОТУВАННЯ

1. Порізати цибулю півкільцями, моркву – кубиками, перець і помідори (попередньо зняти з них шкірку, для цього потрібно їх обдати окропом) порізати невеликими шматочками та помістити все на сковорідку.

2. Курку розділити, порізати на шматки і покласти на сковорідку до овочів. Через 5-8 хвилин додати томатний сік, закрити щільно кришкою і смажити 30-40 хвилин.

3. Викласти на тарілку, посипати подрібненим часником і зеленню.

 

2. Смажена курка з чорносливом і грибами

 

ІНГРИДІЄНТИ

● 500 г курячого філе

● 300 г печериць

● 200 г чорносливу без кісточок

● 2 цибулини

● 4 ст. л. олії

● пучок петрушки або кропу

● сіль і перець до смаку

 

ПРИГОТУВАННЯ

1. Чорнослив залити гарячою водою на 20 хвилин, після чого обсушити і порізати невеликими шматочками.

2. Куряче філе порізати скибочками. Печериці почистити і порізати тонкими пластинами, цибулю порізати півкільцями. На розігрітій сковорідці обсмажити шматки курячого філе до золотистої скоринки, потім додати цибулю і печериці, смажити до повного випаровування рідини. Потім додати чорнослив, сіль, перець, все перемішати і смажити близько 10 хвилин.

3. Страву прикрасити дрібно посіченою зеленню петрушки або кропу.

 

3. Смажена курка з сиром

 

ІНГРИДІЄНТИ

● ціла курка порізана на частини

● 1 ск. молока

● 200 г твердого сиру

● 2 яйця

● сіль і перець за смаком

● олія і вершкове масло для смаження

 

ПРИГОТУВАННЯ

1. Частини курячої тушки обсмажити до золотистої скоринки на сковорідці, потім залити її половиною склянки молока і тушкувати до м’якості.

2. Інші півсклянки молока збити з яйцями, додати сіль, перець та натертий сир, вимішати все до однорідної маси.

3. Відділити шматки курки від рідини, у якій вона тушкувались, вмокати кожен шматок курки в отриманий кляр, обваляти в панірувальні сухарях і підсмажити на вершковому маслі.

 

4. Смажена курка з болгарським перцем і ананасами

 

ІНГРИДІЄНТИ

● 600 г курячого філе

● 300 г ананаса (м’якоть)

● 2 болгарські перці

● 4 ст. л. соєвого соусу

● 2 ст. л. тертого імбиру

● 3 ст. л. олії

● 2 ст. л. оцту

● чайна ложка цукру

● 3 ст. л. крохмалю

● сіль, перець та інші спеції до смаку

 

ПРИГОТУВАННЯ

1. Куряче філе порізати невеликими шматками, посипати крохмалем і перемішати. Болгарський перець очистити від зернят, порізати тоненькою соломкою. Ананас почистити від шкірки і порізати кубиками.

2. В окремій посудині з’єднати оцет, соєвий соус і цукор, перемішати до однорідності. Підсмажити куряче філе до золотистої скоринки, перекласти на тарілку. У цій же сковорідці підсмажити імбир протягом хвилини, додати болгарський перець, а ще через декілька хвилин ананас і куряче філе.

3. Залити це все попередньо приготованим соусом, додати спеції, перемішати і смажити ще 5 хвилин. Страва готова.

 

5. Курка у фользі

 

ІНГРИДІЄНТИ

● тушка курки

● 1 лимон

● 4 зубці часнику

● 5 ст. л. майонезу

● сіль, перець, інші спеції до смаку

 

ПРИГОТУВАННЯ

1. Сік одного лимона з’єднати з майонезом, розчавленим часником, сіллю, перцем та іншими спеціями. Отриманим соусом намастити курку і поставити маринуватись приблизно на 6-8 годин, перевертаючи її через кожні 2-3 години.

2. Після маринування курку загорнути у фольгу та запікати близько години за температури 180º.

3. Потім зняти фольгу, полити жиром, який виділився і відправити в духовку до отримання рум’яної шкірочки.

 

6. Курка у вині

 

ІНГРИДІЄНТИ

● тушка курки

● 200 мл білого сухого вина

● 200 мл вершків

● 4 зубці часнику

● 2 чайні ложки солі

● 20 г чебрецю (бажано свіжого)

● шприц із товстою голкою

 

ПРИГОТУВАННЯ

1. Вино, вершки і перетертий часник перемішати до однорідної консистенції, помістити в шприц та проколоти шкірку курки в різних місцях, вливаючи отриманий соус. Під шкірку покласти чебрець, але акуратно щоб не порвати курку.

2. Маринадом, що залишився, полити курку, накрити харчовою плівкою і залишити на кілька годин (бажано на ніч) маринуватись.

3. Потім викласти курку у форму для запікання, збризнути олією, запікати за температури 180º близько години. Бажано кожні 10 хвилин поливати курку утвореним соком.

 

7. Курка на солі

 

ІНГРИДІЄНТИ

● тушка курки

● пачка не йодованої солі

● перець, приправи до смаку

 

ПРИГОТУВАННЯ

1. Курку промити, обсушити, щоб не залишилось вологи, лапки зв’язати, а крильця обгорнути фольгою.

2. На деко викласти шар солі (вся пачка), на неї викласти курку спинкою на сіль.

3. Пекти за температури 180º, розраховуючи час таким чином: на 1 кг тушки припадає 35 хвилин.

 

8. Курка по-татарськи

 

ІНГРИДІЄНТИ

● тушка курки порізана на частини

● 50 г вина

● 2 ст. л. аджики

● 3 зубці часнику

● сіль і спеції за смаком, зелень

 

ПРИГОТУВАННЯ

1. Тушку курки розділити на шматки і відбити.

2. Вино, аджику, сіль, спеції ретельно перемішати, занурити курку в отриманий маринад та залишити на декілька годин.

3. На розігрітій сковорідці обсмажити шматки курки з обох сторін, наприкінці додати подрібнений часник і зелень, викласти на тарілку. Страва готова.

 

Смачного!

 

А зберігати всю цю смакоту можна у спеціальних контейнерах від АССОЛЬ, які можна знайти ТУТ.

 

АССОЛЬ – техніка для всієї родини ♥

Поділитися:
Залиште свій відгук!
Залиште відгук про статтю
Популярні статті
Лови момент!
25.01.2021
Лови момент!
..
Доставимо безкоштовно
19.03.2020
Доставимо безкоштовно
..
РОЗСТРОЧКА НА ВЕСЬ ТОВАР ДО 24 МІСЯЦІВ
24.09.2020
РОЗСТРОЧКА НА ВЕСЬ ТОВАР ДО 24 МІСЯЦІВ
        БЕРИ У РОЗСТРОЧКУ ВСЕ ЩО ХОЧЕШ НА 24 МІСЯЦІ!  ..
Щасливі години
29.04.2020
Щасливі години
ЛІТНІЙ КУПЛЯЙ від АССОЛЬ!Заводь будільнік!Тільки 3 дні – п’ятниця, субота, неділя, з 10:00 по 14:00!Кондиціонер Grunhelm - 4599грн  ̶6̶9̶9̶9̶ грнВентилятор Grunhelm -&nbs..
LOVE SALE
10.02.2021
LOVE SALE
..
ЗАБИРАЙ СВОЇ 500 ГРН
25.02.2021
ЗАБИРАЙ СВОЇ 500 ГРН
ЗАБИРАЙ СВОЇ 500 ГРН  АССОЛЬ дарує кожному 500 грн на оплату товарів у РОЗСТРОЧКУ до 24 місяців! Встигни забрати свої 500 грн Акція діє з 26 до 28 лютого АССОЛЬ - техніка для всієї род..
Грандіозне відкриття магазину АССОЛЬ в м. Оріхів
18.01.2021
Грандіозне відкриття магазину АССОЛЬ в м. Оріхів
ОРІХІВ! З 1 ДО 14 ЛЮТОГО! Грандіозне відкриття магазину техніки для всієї родини АССОЛЬ! ●Чому таке не можна пропустити?● Бо АССОЛЬ розігрує купу призів, серед яких смартфон, теле..
ВІДКРИТТЯ НОВОГО МАГАЗИНУ В МІСТІ ВІЛЬНОГІРСЬК
03.12.2020
ВІДКРИТТЯ НОВОГО МАГАЗИНУ В МІСТІ ВІЛЬНОГІРСЬК
  ВІДКРИТТЯ НОВОГО МАГАЗИНУ В МІСТІ ВІЛЬНОГІРСЬК З 14 по 20 грудня ⠀ Грандіозне відкриття магазину техніки для всієї родини Ассоль, в центрі міста ⠀ В день відкриття перші 3 товари..
ТОТАЛЬНИЙ РОЗПРОДАЖ
08.10.2020
ТОТАЛЬНИЙ РОЗПРОДАЖ
Тільки 4 дні! з 8.10 по 11.10  ТОТАЛЬНИЙ РОЗПРОДАЖ від АССОЛЬ! РЕАЛЬНІ ЗНИЖКИ до -25% ►Електрочайник Reca RKS217S — 99 грн 199 грн ►Тепловентилятор Ardesto FHJ2000W — 199 грн..