Яблука — такий простий і корисний фрукт!
А ви знали, що сушені яблука навіть поживніші, за свіжі!? Сухофрукти зберігають багато вітамінів та мінералів, а ще дуже смачні взимку і пахнуть літом. Тому пропонуємо не зволікати і заготувати яблука уже.
Перед сушінням яблука варто помити, порізати не товстими шматочками та видалити серцевину.
Приготувати сушені яблука можна у кілька способів:
— на сонці. Для цього кілька днів має бути гарна сонячна погода, аби яблука швидко висушились та не почали псуватись. На жаль, ми не можемо керувати сонцем, тому не радимо розраховувати на таких спосіб.
— у духовці. Для цього підготовлені фрукти розкладаємо на деко та сушимо при температурі 60 °С протягом 5 годин. Не забувайте перевіряти фрукти та діставайте їх по готовності.
— у сушці. Найкращий і найзручніший спосіб для заготовок на зиму сушених фруктів та овочів. Розкладаємо яблука в один шар на всіх піддонах і сушимо, періодично міняючи їх місцями.
Сушені яблука — це смачно, корисно, легко та швидко!
Зберігати сушені яблука можна в полотняних мішечках в сухих провітрюваних приміщеннях, а можна скласти в чисті, сухі скляні банки і щільно закрити пластмасовими кришками.
Якщо ви бажаєте придбати нову духову шафу чи сушку для фруктів, продавці у магазині АССОЛЬ із задоволенням проконсультують та допоможуть з вибором!