5 рецептів із шоколадною пастою
Всі ми любимо їсти шоколадну пасту прямо з баночки ложкою. Та чи знали ви, що з неї можна приготувати безліч смачнезних десертів? А ми знаємо і ділимося ними із вами!
1. Йогуртовепарфе з мюслі та шоколадною пастою
ІНГРИДІЄНТИ
нa 4 порції
● 250 г грецького йогурту 0% жирності
● 200 г мюслі
● 60 г горіхової пасти з какао (15 г/порція)
Для декору
● Лісові ягоди
КРОК 1
Візьми 4 склянки і пошарово виклади у кожну 50 г мюслі, пасту та 2 столові ложки йогурту.
КРОК 2
Прикрась ягодами. Подавай одразу.
2. Тріо міні-кексів з шоколадною пастою
ІНГРИДІЄНТИ
4 порції / 12 міні-кексів
Для тіста
● 220 г цукру
● 4 яйця
● 260 г борошна
● 60 г масла
● 60 мл рослинної олії
● 18 гр кукурудзяного крохмалю
● 1 пакетик розпушувача
● 4 г солі
● 80 г картопляного пюре
● 80 г морквяного пюре
ДОДАТКОВІ ІНГРИДІЄНТИ
● 70 г подрібненого фундуку
● 60 г шоколадної пасти
КРОК 1
Тісто: Міксером збий яйця з цукром, додай сухі інгредієнти, а в кінці — олію і масло.
КРОК 2
Поділи тісто на 3 однакові частини.
Додай картопляне пюре до однієї з них і перемішай. В окремій мисці змішай іншу частину тіста з морквяним пюре. У третій мисці змішай останню порцію тіста з 60 г фундуку.
КРОК 3
Виклади кекси в маленькі форми, щоб вийшло 12 штук, і випікай 15 хвилин за температури +180°С.
Подавай по три штуки, декоруючи кожний 5 г пасти та фундуком.
3. Фокача з шоколадною пастою
ІНГРИДІЄНТИ
нa 4 порції
● 280 г борошна
● 6 г солі
● 32 мл оливкової олії
● 8 г пивних дріжджів
● 170 мл теплої води
● 60 г горіхової пасти з какао (15 г/порція)
● Крупна сіль для декору
КРОК 1
Розчини дріжджі в теплій воді. У міксер засип борошно і сіль, потім 15 мл оливкової олії і розчинених дріжджів, та вимішуй, поки тісто не стане гладким та еластичним.
КРОК 2
Скалкою розкатай тісто 1.5 см завтовшки, накрий чистою тканиною і залиш на годину, щоб тісто піднялось.
КРОК 3
Перед випіканням намаж тісто оливковою олією і посип крупною сіллю. Випікай 20 хвилин у духовці за температури +220°С.
КРОК 4
Коли фокачча охолоне, поріж її на 8 частин і заповни кожну приблизно 7 г пасти.
4. Трикольорова пана-кота із шоколадною пастою
ІНГРИДІЄНТИ
нa 4 порції
● 480 мл свіжих вершків
● 24 г цукру
● 14 г згущувачу для десертів
● 10 мл м’ятного сиропу
● 10 мл полуничного сиропу
● 60 г горіхової пасти з какао (15 г/порція)
Для декору
● 1 ванільна паличка
● Полуниця
● М’ята
КРОК 1
Помісти вершки в каструлю, додай цукор, згущувач і обережно прокип'яти хвилину, постійно перемішуючи.
КРОК 2
Коли вершки охолонуть, поділи їх на 3 частини.
Одну з цих частин розділи порівну на 4 частини, розклади по склянках і залиш в холодильнику на декілька годин.
Вмішай м'ятний сироп в другу частину, і розклади її в інші 4 склянки, залиш в холодильнику на декілька годин.
Вмішай полуничний сироп в третю частину, знову поділи на 4 маленькі склянки і залиш в холодильнику.
КРОК 3
За декілька хвилин до подачі на стіл – прикрась вміст кожної склянки кількома листочками м’яти та пастою.
5. Мус із шоколадною пастою
ІНГРИДІЄНТИ
нa 4 порції
● 30 г збитих вершків
● 60 г горіхової пасти з какао (15 г/порція)
● 80 г подрібненого безе
● 4 міні-безе
● Лісові ягоди для прикраси
КРОК 1
Зроби мус, змішавши пасту і збиті вершки.
КРОК 2
Виклади в склянки подрібнене безе і мус. Залиш в холодильнику на 2 години.
Прикрась рештою пасти за допомогою кондитерського рукава. А безе і лісові ягоди зроблять десерт більш симпатичним.
Такі десерти, звісно ж, треба зберігати у холодильнику, а інакше – вони швидко зіпсуються. Холодильники від АССОЛЬ можна переглянути та придбати на сайті, тисни ТУТ.
АССОЛЬ – техніка для всієї родини ♥