5 рецептів до 8 березня
Останнє, що хочеться робити 8 березня – стояти біля плити. АССОЛЬ підготували для вас 5 простих рецептів, які потішать вас своїм смаком та не змусять багато часу провести на кухні.
Читай далі.
Десерт «Райська насолода»
Інгридієнти:
● бісквітний корж - 1 шт
● яєчні жовтки - 6 шт
● цукор - 150 г
● молоко - 0,5 л
● зварена міцна кава - 100 мл
● чорний шоколад - 100 г
● малиновий лікер (або сироп) - 100 мл
● ром - 50 мл
● ваніль - 1 стручок
● борошно - 50 г
Як приготувати?
1. Приготуйте заварний крем. У каструлю налийте 400 мл молока, додайте ваніль і закип’ятіть. Ваніль дістаньте, більше вона вам не знадобиться.
2. Розітріть жовтки з цукром, додайте борошно і влийте тонкою цівкою 100 мл молока.
3. У жовткову масу влийте трохи гарячого молока, постійно помішуючи. Вилийте жовткову масу в каструлю з молоком і, постійно помішуючи, нагрівайте поки крем не набуде консистенції густої сметани.
4. Готовий крем перекладіть у чисту миску, накрийте харчовою плівкою.
5. У зварену каву додайте ром. Шоколад розтопіть на водяній бані.
6. Крем розділіть на 2 частини: в одну додайте шоколад, перемішайте.
7. За допомогою форми виріжте кола з бісквітних коржів.
8. Викладіть десерт шарами. На дно склянки викладіть бісквітний кружок, просочіть його малиновим сиропом. Поверх викладіть шоколадний крем. Далі – бісквітний кружечок, просочіть його кавою, і в кінці – білий крем.
9. За допомогою кондитерського мішка прикрасьте десерт кремом.
«Тірамісу» з куркою
Інгридієнти:
● куряче філе - 600 г
● яйце - 1 шт
● морква - 0,5 шт
● часник - 2-3 зубці
● свіжий чебрець і розмарин за смаком
● борошно - 1-2 ст. ложки
● сіль і чорний мелений перець за смаком
● маскарпоне - 200 г
● фета - 100 г
● вершки (33 % жирності) - 50 мл
● рис (суміш бурого з диким) - 2-3 ст. ложки
● салатні листя - жменя
Як приготувати?
1.Куряче філе промийте, обсушіть, подрібніть в комбайні. Додайте подрібнені моркву, часник і трохи чебрецю з розмарином. Посоліть, поперчіть. Додайте яйце і борошно, перемішайте.
2. Із приготованої маси сформуйте тонкі котлети, обсмажте в сковороді з додаванням оливкової олії, з двох сторін, на середньому вогні, до готовності. Готові котлети промокніть паперовим рушником.
3.Відваріть рис в підсоленій воді відповідно до інструкції. Остудіть.
4.З’єднайте маскарпоне і фету, збийте міксером до гладкості. Додайте трохи вершків, щоб крем не був занадто густим.
5.Зберіть «тірамісу», чергуючи курячі котлети, крем ( зі салатним листям). Останній шар – крем. Посипте рисом.
Салат зі зеленню «Весна»
Інгридієнти:
● капуста (білокачанна) - 300 г
● огірок - 1 шт
● шинка - 100 г
● яйця - 1-2 шт
● зелень (зелена цибуля, петрушка) і морква для прикраси
● сік 0,5 лимона
● оливкова олія для заправки
● цукор, сіль і чорний мелений перець за смаком
● майонез для оформлення
Як приготувати?
1. Тонко нашаткуйте капусту. Шинку поріжте кубиками. Очистіть огірок і поріжте, шкірку залиште для прикраси салату. Яйця поріжте кубиками. Всі інгридієнти викладіть на тарілку.
2. Приготуйте заправку. Вичавіть сік лимона, додайте цукор, перець, сіль і оливкову олію, перемішайте.
3. Оформіть салат. Відріжте білу частину зеленої цибулі, злегка надріжте зверху і вставте в середину салату. З шкірки огірка виріжте листочки. Посиптесалат дрібно нарізаною морквою і зеленню. У центр салату викладіть трохи майонезу.
Торт «Кришталевий»
Інгридієнти:
Для тіста:
● борошно - 375 г
● трояндовий сироп - 250 мл
● яблучне пюре - 250 г
● олія - 100 мл + для каструлі
● розпушувач - 10 г
Для крему:
● вершковий сир - 600 г
● цукрова пудра - 100 г
● ванільний або полуничний екстракт - 1 ч. л.
Для желе:
● трояндовий сироп - 150 мл
● вода - 350 мл
● агар-агар (натуральний рослинний желатин) - 1 ч. л. (з гіркою)
Як приготувати?
1. Всі інгридієнти для тіста перемішайте, викладіть в каструлю для мультиварки, змащену олією. Готуйте в режимі «Випічка» 55 хвилин. Остудіть і розріжте на два коржі.
2. Приготуйте желе. Змішайте сироп з водою, додайте агар-агар, доведіть суміш до кипіння, кип’ятіть 2 хвилини, зніміть з вогню, перелийте в неглибоку форму, остудіть. Застигле желе вийміть з форми, наріжте дрібними кубиками.
3. Приготуйте крем. Вершковий сир розітріть з цукровою пудрою, додайте екстракт, перемішайте.
4. Зберіть торт. Половину крему викладіть на корж, розрівняйте, накрийте другим коржиком. Верх і боки торта обмажте кремом, прикрасьте кубиками желе. Поставте в холодильник на 1-2 години.
5. Желе для цього торта можна приготувати з будь-якого сиропу, а також морсу, соку, чаю, каркаде. У бісквіт замість рожевого сиропу можна додати кленовий сироп.
Сьомга під журавлиновим соусом
Інгридієнти:
● сьомга (стейки) - 2 шт
● соєвий соус - 1 ст. л
● оливкова олія - 1 ст. л
● французька гірчиця - 1 ст. л
● морська сіль з травами за смаком
Для журавлинового соусу:
● журавлина - 200 г
● вершкове масло - 50 г
● цибуля - 1 шт
● апельсин - 1 шт
● червоний перець - 0,25 ч. л
● сіль – дрібка
Як приготувати?
1. Стейки сьомги промийте під проточною водою і викладіть на паперові рушники. Добре промокніть. Змішайте гірчицю, соєвий соус і оливкову олію, натріть стейки, викладіть у форму і залиште на 15-20 хвилин.
2. Посиптестейки морською сіллю з травами і поставте в розігріту до 200 °С духовку на 15 хвилин.
4. Цибулю поріжте кубиками і обсмажте на вершковому маслі до золотистого кольору. З апельсинів вичавити сік, попередньо знявши цедру. У сотейник до цибулі додайте журавлину, апельсинову цедру, сік і мед. Закрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин на повільному вогні. Потім кришку зніміть і варіть, помішуючи, 7 хвилин.
5. Соус протріть через сито і додайте червоний перець і сіль за смаком. Подавайте рибу зі соусом.
Смачного!
Кухонне приладдя, що стану вам у нагоді під час приготування цих страв, можна знати ТУТ.
АССОЛЬ – техніка для всієї родини ♥