5 студентських рецептів на всі випадки життя
Всі, хто був чи є студентом знають, що приготування їжі у студентському гуртожитку – ще той квест. Але студентські страви нічим не поступаються хорошим домашнім стравам: вони ситні, смачні та такі, аби вистачило на всіх. Ці рецепти стануть у нагоді не лише студентам, а й тим, до кого неочікувано завітали гості, наприклад.
Добірка таких рецептів далі.
● Борщ «Нашвидкоруч» ●
Інгридієнти:
● Картопля - 4 шт
● Морква - 2 шт
● Буряк - 1 шт
● Цибуля ріпчаста - 1 шт
● Капуста - 300 г
● Перець болгарський - 1 шт
● Помідор - 1-2 шт
●Сіль - 2 ч.л.
● М'ясо - 200 г
● Вода - 1,5 л
●Перець чорний мелений - 2-3 дрібки
Приготування:
1. М'ясо миємо й нарізаємо дрібними шматочками.
2. Чистимо овочі і нарізаємо-натираємо так, як зазвичай для борщу.
3. Складаємо всі інгридієнти в глиняний горщик. Якщо у вас їх декілька - розподіліть в них продукти рівномірно.
4. Додаємо сіль, перець, улюблені спеції і заливаємо водою. Не забувайте, що вода кипітиме, тому не наливайте воду під саму кришку.
5. Ставимо горщик в духовку, на годину за температури 200 градусів.
6. Дістаємо горщик, перевіряємо овочі на готовність.
●Смажені пиріжки ●
Інгридієнти:
● Кефір - 2 ск
● Яйця - 1-2 шт
● Маргарин - 100 г
● Сіль - 2 дрібки
● Борошно - 3-3,5 ст
● Рослинна олія - 200 мл
Приготування:
1.Розтираємо борошно з маргарином.
2. Додаємо сіль, яйця, кефір і замішуємо тісто.
3. Ділимо тісто на однакові шматочки і формуємо з них коржики.
4. На середину кожного коржика викладаємо начинку і гарненько защипуємо краї пиріжків. Начинка може бути будь-якою. У вас залишилося трохи вареної картоплі – окей, є яблука або варення - теж добре. За один раз можна зробити пиріжки з різними начинками. Тільки не переплутайте де які - для цього краще їх робити різної форми.
5. Качалкою акуратно і легенько розгортаємо заготовки для майбутніх пиріжків, щоб вони стали більш тонкими.
6. На розігрітій сковороді з рослинним маслом смажимо пиріжки з обох боків до золотистого кольору.
● Сирники ●
Інгридієнти:
●Творог - 500 г
●Борошно - 3/4 ск (якщо творог рідкуватий – ціла склянка)
●Яйця - 1 шт
●Цукор - 2 ст. л.
●Олія для смаження - 100 г
●Ванільний цукор - 1-2 дрібки
Приготування:
1. Гарненько розітрітьтворог, так сирники вийдуть ніжніше.
2. Додаємо до сиру борошно, яйце, цукор. За бажанням, можна додати дрібку ванільного цукру.
3. Швиденько все перемішуємо. Отримана маса не повинна бути дуже густою, але і не повинна сильно липнути до рук. Регулюємо щільність маси, додаючи або зменшуючи кількість борошна.
4. Для того, щоб сирники вийшли приблизно однакового розміру, формуємо з отриманого сирного тіста ковбаску і розрізаємо її на рівні частини.
5. Надаємо шматочках тесту бажану форму - круглу або овальну. На розігріту з олією сковорідку викладаємо сирники і смажимо.
6. Обсмажуємо сирники на середньому вогні до утворення приємної золотистої скоринки з обох сторін.
● Піца «Хвилинка» ●
Інгридієнти:
● Яйце - 2 шт
● Майонез - 4 ст. л
● Сметанa - 4 ст. л
● Борошно - 9 ст. л
● Сир - 150 г
● Ковбаса - 100 г
● Помідор - 1 шт
● Сіль – за смаком
Приготування:
1. Змішуємо в мисці борошно, сметану, майонез, яйця і сіль.
2. Гарненько перемішуємо. За консистенцією тісто має нагадувати нежирну сметану.
3. Ставимо на середній вогонь сковороду, змащену олією. Виливаємо тісто в сковороду, зверху відразу ж викладаємо начинку - тертий сир, нарізану ковбасу, помідори і т.д. Верхнім шаром повинен бути сир. Щоб піца не вийшла сухою, можна верхній шар промазати ще і сіточкою з майонезу.
4. Готуємо приблизно 3 хвилини без кришки, після чого зменшуємо вогонь до повільного, накриваємо сковорідку кришкою і готуємо, поки не розплавиться сир. Як тільки сир розплавиться - піца готова.
● Картопля з фаршем●
Інгридієнти:
● Картопля - 20 шт
● Фарш - 350-400 г
● Яйце - 1 шт
● Цибулина - 1 шт
● Вершки – 200 г
● Вершкове масло - 70 г
● Сіль - за смаком
● Перець - за смаком
● Спеції для фаршу - за смаком
● Олія - 2-3 ст. л
● Вода - 50 мл
Приготування:
1. Картоплю промийте, очистіть. Бажано, щоб картоплини були приблизно однакової форми. Виріжте серединку. Протипригарний лист (фольгу) змастіть рослинною олією і викладіть в нього картоплю.
2. Фарш (яловичий, свинячий, курячий або суміш яловичого зі свинячим) викладіть в миску. Вбийте в нього яйце, додайте спеції, посоліть і поперчіть. Цибулину очистіть, наріжте невеликими кубиками. У фарш можна додати сиру нарізану цибулю, а можна її попередньо обсмажити на олії до прозорості. Перемішайте і готовим фаршем начиніть картоплю.
3. У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте вершки, перемішайте і прогрійте. До кипіння не доводьте. У деко з фаршированою картоплею влийте воду і масляно-вершкову суміш. Відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
Знаєте без чого на студентській кухні ще не обійтися? Без музики! І треба ж так, щоб було голосно! Для цього радимо придбати колонку, яка точно у нагоді не лише на кухні, а й на шумних вечірках та відпочинку на природі.
Переглянути їх можна ТУТ.
АССОЛЬ – техніка для всієї родини♥